אירועים
מפגשים, כנסים , ואירועים בקהילה
מפגשי עבודה וסדנאות לחברות ברשת העמיתים, אירוע חשיפת דירוג מעלה, כנס מעלה השנתי ועוד
אירועים קודמים
סמנכ"לי.ות משאבי אנוש במפגש על הפחתת הקיטוב והגברת לכידות חברתית
09:00
–
14:00
|
19.01.2026
בית הנשיא, ירושלים
משלחת סמנכ"לי.ות משאבי אנוש מובילות מהחברות הגדולות במשק התארחו בבית הנשיא ליום מרוכז בנושא הגברת לכידות בארגונים. מקומות עבודה מכילים בתוכם את כל המגוון של החברה הישראלית ומהווים בבואה של מה שמתרחש בישראל ככלל. לצד זאת הם מהווים מרחב בטוח בו אנשים מרקעים שונים ובעלי דעות שונות עובדים יחד למען מטרה משותפת. ובכך טמונה היכולת של מקומות העבודה לקדם את נושא הלכידות ולהשפיע על הארגון ועל החברה הישראלית ככלל.
המפגש נערך בשותפות בין בית הנשיא, עמותת משאבי אנוש ומעלה במטרה להעמיק את השיח עם מנהלי משאבי אנוש בחברות, להכיר ארגונים הפועלים להפחתת הקיטוב והגברת לכידות, ולדון בשאלה כיצד עסקים יכולים לקדם לכידות ומה הערך פנימה עבור החברות ועבור החברה הישראלית ככלל. התכנית התקיימה במסגרת "מחליפים מילה – יוזמות הנשיא למחר ישראלי משותף".
וכללה מפגש של המנהלים עם רעיית הנשיא הגברת מיכל הרצוג.
צילום: מחליפים מילה
כנס סביבה 2050
09:30
–
12:00
|
06.01.2026
מלון הילטון, תל אביב
מעלה בשיתוף עם Good Vision מבקוצת פאהן קנה והתאחדות התעשיינים מובילה מושב בנושא ניהול סיכוני אקלים ושמירה על המגוון הביולוגי, במסגרת כנס סביבה 2050.
המושב יציג מקרי בוחן של חברות מובילות בישראל על הערך של מיפוי וניהול סיכוני אקלים באופן שמבטיח רציפות תפקודית ועמידה ביעדי החברה. לצד זאת, המושב יעסוק גם באיך החברות הגדולות בארץ פועלות לשמור על המגוון הביולוגי בישראל באופן המייצר עבורן ועבור כולנו ערך אמיתי. במושב יוצגו כלים ומסגרות ניהול חדשניים מהעולם המיושמים בתחומים אלה.
ההרשמה למושב כוללת השתתפות בכנס. מספר המקומות מוגבל
מסתכלים קדימה, ממשיכים להשפיע
09:00
–
15:00
|
28.12.2025
מוזיאון ארץ ישראל (מוז״א), חיים לבנון 2, תל אביב-יפו
כנס מעלה מהווה את המפגש השנתי של קהילת האחריות התאגידית בישראל. כנס 2025 'מסתכלים קדימה, ממשיכים להשפיע' התמקד באתגרים ובהזדמנויות להשפעה חיובית של עסקים בעת הזאת. בין הנושאים המרכזיים בכנס: מהלכים עסקיים וחברתיים לשיקום ובנייה מחדש, התפקיד של עסקים בקידום לכידות חברתית אל מול הקיטוב הגובר בחברה הישראלית, מהלכי עומק להתמודדות עם שינוי אקלים והפחתת השפעה סביבתית, זכויות אדם בעסקים ודרישות משקיעים ושותפים בחו"ל, מה התקדם בבינה מלאכותית ואחריות של עסקים ועוד. בכנס השתתפו כ-470 איש מהמגזר העסקי, גופי ממשלה וחברה אזרחית, כולל ראשי חברות, חברי הנהלה ומנהלי.ות אחריות תאגידית, ראשי ארגונים חברתיים ועוד.
שילוב דיור בהישג יד באסטרטגיות האחריות התאגידית
09:00
–
10:30
|
15.12.2025
מפגש מקוון
במסגרת מיזם משותף של ארגון מעלה ועיריית תל אביב-יפו, נבחן מקומו של דיור בהישג יד בעולמות התוכן של אחריות תאגידית. סקירה עולמית שביצענו מראה שדיור בהישג יד משולב בנושאים הכלולים במסגרות הדיווח הבינלאומיות של דוחות ESG, נמדד על ידי חברות הדירוג הבוחנות את החברות על מדיניות ה-ESG שלהן ונכלל באסטרטגיות החברתיות של חברות ממגוון מגזרים עסקיים.
מטרת מפגש זה לבחון כיצד ניתן לחבר ולשלב דיור בהישג יד באסטרטגיות האחריות התאגידית של חברות במשק הישראלי.
כיצד MSCI מדרגת חברות ישראליות?
12:00
–
13:00
|
22.10.2025
מפגש מקוון
מפגש עבודה מקוון עם נציגי MSCI, חברת הדירוג והאנליזה הבין לאומית, אשר יציגו את הרציונל המנחה של אופן המדידה של חברות בכלל וחברות ישראליות בפרט.
MSCI עתידה לפרסם בתחילת שנת 2026 שאלון עם קריטריונים מעודכנים, ובמסגרת המפגש הדוברים יתייחסו להבדל בין ביצועים בתחום החברתי והסביבתי וכיצד הם מתורגמים לסיכון כלכלי. נציגי MSCI יתייחסו גם לשינויים הרגולטורים במפת ה-ESG הגלובלית.
מציגים: אנליסטים ומנהלי מחקר וקשרי חברות מ-MSCI
במציאות של חברה ישראלית מקוטבת: כיצד המגזר העסקי יכול לקדם לכידות?
17:00
–
20:00
|
17.09.2025
Hp Indigo, רח' אילן רמון 8, נס ציונה
הקיטוב המעצים בחברה הישראלית מקשה על יצירת "מרחב בטוח" במקומות העבודה. המלחמה והצרכים החדשים הרבים שעלו כתוצאה ממנה יצרו מציאות המחייבת ניהול כוללני של הכלה, הכללה ותחושת שייכות בארגונים.
מעלה, עמותת משאבי אנוש ישראל ו-HP Indigo מקיימים מפגש ייעודי לסמנכ"ל.יות משאבי אנוש, במסגרת "מחליפים מילה – יוזמות הנשיא למחר ישראלי משותף" ובמעמד רעיית נשיא המדינה הגב' מיכל הרצוג.